Η ζάχαρη είναι μια γλυκιά και κρυσταλλική ουσία που αποκτάται κυρίως από την ζαχαροκάλαμο και τη ζαχαρότευτλο. Χημικά, η ζάχαρη αποτελείται από σακχαρόζη, ένα μόριο που σχηματίζεται από τον συνδυασμό ενός μορίου γλυκόζης και ενός μορίου φρουκτόζης. Η ζάχαρη χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντική ουσία σε τρόφιμα και ποτά, καθώς και σε διάφορες μαγειρικές και βιομηχανικές εφαρμογές.
Η καστανή ζάχαρη είναι μια ποικιλία ζάχαρης που περιέχει μια ορισμένη ποσότητα μελάσας, η οποία της δίνει το καστανό χρώμα και τη χαρακτηριστική γεύση της. Μπορεί να παραχθεί με δύο κύριους τρόπους: προσθέτοντας μελάσα στη λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη ή λιγότερο επεξεργάζοντας τη ζάχαρη ώστε να διατηρήσει ένα μέρος της φυσικής της μελάσας.
Η αραβική κόλλα, γνωστή επίσης ως κόλλα ακακίας, είναι μια φυσική ρητίνη που εξάγεται από τους κορμούς και τα κλαδιά δέντρων του γένους Acacia, κυρίως από την Acacia senegal και την Acacia seyal. Χρησιμοποιούμενη εδώ και χιλιάδες χρόνια, η αραβική κόλλα εκτιμάται για τις παχύρρευστες, γαλακτωματοποιητικές και σταθεροποιητικές της ιδιότητες σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών.
Αυτός ο καφές προέρχεται από την φάρμα Tega & Tula Specialty Coffee Farm, που ιδρύθηκε το 2000 από τον Ahadu Woubhset. Οι Tega & Tula είναι στην πραγματικότητα δύο γειτονικές φάρμες, ονόματι από τα δύο γειτονικά χωριά Tega και Tula, που βρίσκονται στο Woreda, ή διαμέρισμα, του Gibo, στην Kaffa, στην Αιθιοπία. Η συνολική έκταση της φάρμας είναι 500 εκτάρια, με σχεδόν 400 εκτάρια φυτεμένα με καφέ. Η φάρμα είναι πιστοποιημένη βιολογική και παράγει τόσο πλυμένους καφέδες όσο και φυσικούς καφέδες.
Ο Ahadu είναι ένας επιχειρηματίας και ιδρυτικό μέλος της διοικητικής ομάδας του Ethiopian Commodity Exchange. Το 2000, αποχώρησε από την ECE και αποφάσισε να επενδύσει ο ίδιος σε μια φάρμα για να παράγει αποκλειστικά καφέ ειδικότητας.
Βρήκε το τέλειο μέρος, που βρίσκεται στην διάσημη περιοχή της Kaffa, που θεωρείται η απόλυτη κοιτίδα του καφέ Arabica. Αποφάσισε να ξεκινήσει μια επιχείρηση που θα διατηρούσε την φυσική ομορφιά της περιοχής, θα υποστήριζε την τοπική κοινότητα και φυσικά θα παρήγαγε φανταστικούς καφέδες.
ΒΟΤΑΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 74165, 74110
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1830–1870 μ.α.λ.
Το βούτυρο κακάου είναι ένα φυσικό λίπος που εξάγεται από τους σπόρους κακάου (Theobroma cacao), τον ίδιο καρπό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σοκολάτας. Είναι γνωστό για την απαλή του υφή, το χαμηλό σημείο τήξης του και το ελαφρύ άρωμα κακάου. Το βούτυρο κακάου χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων.
Αυτά τα φύλλα εξαιρέσεων καλλιεργούνται σε υψόμετρα από 1.300 έως 2.000 μέτρα και σε θερμοκρασίες μεταξύ 12 και 23 °C. Τα μεγάλα, ανοιχτόχρωμα πράσινα φύλλα, με την υψηλή αναλογία ασημένιων άκρων, αναπτύσσουν στην κούπα ένα γλυκό, λεπτό και ταυτόχρονα φρουτώδες άρωμα. Το εκχυλισμένο φύλλο έχει μια ανθώδη οσμή.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 75° έως 80° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ: 1 έως 3 λεπτά
Ο κάσιους είναι ο βρώσιμος σπόρος σε σχήμα νεφρού του φρούτου του κάσιους, ενός τροπικού δέντρου που προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, κυρίως καλλιεργούμενου σε τροπικές περιοχές του κόσμου, όπως η Ινδία, το Βιετνάμ και η Δυτική Αφρική. Επιστημονικά γνωστός ως Anacardium occidentale, ο κάσιους εκτιμάται για τη γλυκιά του γεύση και την τραγανή του υφή.
Σας προσφέρουμε εδώ έναν καφέ υψηλής ποιότητας από τη Finca Don Manuel. Από τη συγκομιδή του, οι κόκκοι καφέ ποικιλίας Supremo, πλήρως ώριμοι, συλλέγονται. Οι κερασιές επιλέγονται μέσω μιας διαδικασίας εμβάπτισης σε ένα δοχείο γεμάτο νερό, κατά την οποία οι κερασιές που παραμένουν στην επιφάνεια απομακρύνονται για να διασφαλιστεί ένας καφές πρώτης ποιότητας. Στη συνέχεια, οι κερασιές τοποθετούνται σε δοχεία για μια περίοδο ζύμωσης πριν αποκοπούν, οι κόκκοι με τη βλέννα τους ξηραίνονται μέχρι να επιτευχθεί η απαιτούμενη υγρασία, δίνοντάς τους αυτό το χρυσό χρώμα.
Πωλείται αποκλειστικά σε κόκκους, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τα αρώματα και τις φράγκες ενός καφέ που έχει ενσωματώσει τους σακχάρες που υπάρχουν σε αυτή τη βλέννα.
Βαθμολογία 87 – SCA
Αρώματα και φρουτώδη αρώματα, ροδάκινο, μέλι.
Γεύσεις πορτοκαλιού, κακάο, ζαχαροκάλαμο.
Σας προσφέρουμε εδώ έναν καφέ υψηλής ποιότητας από την Finca Don Manuel. Από τη συγκομιδή του, οι κόκκοι καφέ ποικιλίας Supremo, πλήρως ώριμοι, συλλέγονται. Οι κερασιές επιλέγονται μέσω μιας διαδικασίας εμβάπτισης σε ένα δοχείο γεμάτο νερό, κατά την οποία οι κερασιές που παραμένουν στην επιφάνεια απομακρύνονται, προκειμένου να διασφαλιστεί ένας καφές πρώτης ποιότητας. Οι κερασιές αποσπώνται, οι κόκκοι με τη βλέννα τους ξηραίνονται μέχρι να επιτευχθεί η απαιτούμενη υγρασία, δίνοντάς τους αυτό το χρυσό χρώμα.
Πωλείται αποκλειστικά σε κόκκους, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τα αρώματα και τις φράγκες ενός καφέ που έχει ενσωματώσει τους φυσικούς σακχάρες που περιέχονται σε αυτή τη βλέννα.
Βαθμολογία 85 – SCA
Αρώματα και φρούτα, βανίλια, φουντούκι.
Γεύσεις από Μάλτα, πεπόνι, βανίλια.
Σας προσφέρουμε εδώ καφέ υψηλότερης ποιότητας. Από τη συγκομιδή του, οι κόκκοι καφέ ποικιλίας Castillo που είναι πλήρως ώριμοι, συλλέγονται, ο καφές πλένεται και οι κερασιές χρώματος μωβ επιλέγονται και βυθίζονται σε μια δεξαμενή με νερό για να αφαιρεθούν αυτές που επιπλέουν και να διασφαλιστεί ότι ο καφές είναι πρώτης ποιότητας. Στη συνέχεια, το νερό αποστραγγίζεται και οι κερασιές τοποθετούνται σε ένα δοχείο ή σακούλα για 16 ώρες και στη συνέχεια ξηραίνονται μέχρι να επιτευχθεί η απαιτούμενη υγρασία.
Ακολούθως, οι πράσινοι κόκκοι καφέ τοποθετούνται για διάστημα έως 3 μηνών σε βαρέλια από δρυ που έχουν περιέχει τουλάχιστον 8 χρόνια ουίσκι.
Πραγματοποιούνται έλεγχοι ποιότητας κάθε 30 ημέρες, ένα δείγμα λαμβάνεται από κάθε βαρέλι, αναλύεται και προετοιμάζεται για προφίλ και αξιολογείται από ειδικούς.
Πωλείται αποκλειστικά σε κόκκους, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το μείγμα των αρωμάτων του καφέ.
Σύγχρονος σχεδιασμός για αυτό το τραπέζι καφέ.
Επιφάνεια από γυαλί με αμμοβολή ή διαφανές που στηρίζεται σε διπλό ορθογώνιο πλαίσιο που διασταυρώνεται.
Διατίθενται διάφορες φινιρίσματα και μεγέθη. Άλλες διαστάσεις κατόπιν αιτήματος.
Μη φωτισμένα έπιπλα.
Εδώ, δεν συλλέγουμε τους πιο νεαρούς βλαστούς, αλλά το φύλλο του Souchong, φύλλα πιο ώριμα και μεγαλύτερα που προέρχονται από τις χαμηλές περιοχές των τσαγιών.
Μετά τη ζύμωση, αυτά τα φύλλα τοποθετούνται σε ζεστές σιδερένιες κατσαρόλες και ψήνονται για λίγο, μετά τα οποία το τσάι καπνίζεται σε ξύλα πεύκου πλούσια σε ρητίνη. Η διάρκεια του καπνίσματος καθορίζεται ανάλογα με την ποικιλία (Lapsang Souchong, Tarry Lapsang Souchong, Lapsang Souchong Crocodile).
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 4 λεπτά
Σύγχρονος σχεδιασμός για αυτό το τραπέζι καφέ.
Επιφάνεια από γυαλί με σατινέ ή διαφανή φινίρισμα που στηρίζεται σε διπλό διασταυρωμένο ορθογώνιο πλαίσιο.
Διατίθενται διάφορες φινιρίσματα και διάμετροι. Άλλες διαστάσεις κατόπιν αιτήματος.
Έπιπλα χωρίς φωτισμό.
Οι μέθοδοι γεωργίας στην περιοχή παραμένουν σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακοί. Οι αγρότες του Γιργκατσέφε συνήθως καλλιεργούν τους καφέδες τους σε συνδυασμό με άλλες καλλιέργειες τροφίμων. Αυτή η μέθοδος είναι κοινή μεταξύ των μικρών παραγωγών, καθώς μεγιστοποιεί τη χρήση της γης και παρέχει τροφή για τις οικογένειές τους.
Εκτός από το ότι παραμένουν παραδοσιακά συνδυασμένοι, οι περισσότερες φάρμες είναι επίσης οργανικές εκ των προτέρων. Οι αγρότες στο Γιργκατσέφε συνήθως χρησιμοποιούν πολύ λίγα - αν όχι καθόλου - λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Οι περισσότερες εργασίες στη φάρμα γίνονται χειρονακτικά από την άμεση οικογένεια.
Για να εκμεταλλευτούν το υπέροχο κλίμα, ο σταθμός παρέχει εκπαίδευση για να βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν καλύτερης ποιότητας κεράσια. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται σε διαδικασίες συγκομιδής και μεταφοράς κερασιών.
Οι αγρότες επιλέγουν προσεκτικά τα κεράσια με το χέρι και τα παραδίδουν στον σταθμό πλυσίματος. Κατά την παραλαβή, οι υπάλληλοι διαχωρίζουν χειροκίνητα τα εισερχόμενα κεράσια για να αφαιρέσουν τυχόν άγουρα ή υπερώριμα ή κατεστραμμένα κεράσια.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 2100-2300 μ.α.λ.
Το μοντέλο του τραπεζιού καφέ μας είναι το ιδανικό κομμάτι για να δημιουργήσετε έναν ζεστό χώρο σε ένα ξενοδοχείο ή VIP κλαμπ.
Αναφορά: 5704V
Διαστάσεις: 120 x 60 εκ.
Η καφετιέρα Chemex επιτρέπει την παρασκευή έως 10 φλιτζανιών καφέ. Διαθέτει κομψό σχεδιασμό. Ο ξύλινος δακτύλιος και η δερμάτινη ταινία που την περιβάλλει της προσδίδουν πολύ κομψό στυλ.
Η απλότητα του σχεδιασμού της και τα ουδέτερα υλικά την καθιστούν πρακτική και εύκολη στη χρήση. Χρησιμοποιείται με ένα απλό φίλτρο που τοποθετείται στην κορυφή της καφετιέρας.
Η μέθοδος παρασκευής καφέ της διατηρεί τα περισσότερα αρώματα δυνατά.
Η γνώμη του ειδικού:
“Όταν μιλάμε για ήπια μέθοδο, αμέσως σκεφτόμαστε την Chemex. Και όχι άδικα, είναι η σταρ του Slow Coffee. Είναι η καφετιέρα για να απολαύσετε έναν καφέ. Μας προσφέρει έναν πολύ ήπιο καφέ, κοντά σε μια έγχυση, με απαράμιλλη αρωματική δύναμη. Είναι πραγματικά η ιδανική προετοιμασία για να πιείτε έναν καφέ μετά από ένα γεύμα και να τον μοιραστείτε.”
Αυτό το όμορφο ξύλινο τραπεζάκι καφέ σε χρυσό χρώμα είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε μια ζεστή γωνιά σε ένα νυχτερινό κέντρο ή ξενοδοχείο.
Αναφορά: ART0079
Διαστάσεις: 120 x 60 H 45 εκ.
Βάρος: 12 κιλά